Bij zomers op Malta denk je aan strand, gezelligheid, aangename zomeravonden en vooral heel veel festiviteiten. De zomer is lang op Malta, van mei tot en met oktober, en jij hebt de kans om deze zelf te ervaren. Het mooie aan deze eilandengroep is de veelzijdigheid: voor iedere vakantieganger heeft het wat te bieden.
De cultuurliefhebber zal gelijk verliefd worden op de prachtige, historische plaatsjes; die iedereen trouwens echt een keer gezien moet hebben. Malta kent een lange, rijke geschiedenis en dit is te zien aan de prachtige bouwwerken. Op de eilanden Malta en Gozo staan tempels die ouder zijn dan de Egyptische piramides en Stone Henge. En in Paola vind je het Hypogeum, een ondergronds heiligdom met meerdere verdiepingen. Dit is slechts een greep uit de bijzondere bezienswaardigheden van Malta.
Na al dat sightseeën op een warme zomerdag is wat verkoeling natuurlijk ook niet verkeerd. Dit vind je op één van de prachtige stranden langs de Maltese kust; de zandstranden bevinden zich in het noordwesten. Als je graag vaak actief bezig bent, kun je ook een van de watersporten uitproberen. Sommige hotels bieden hiervoor zelfs lessen aan. Voor een meer ontspannen activiteit nodigt de helderblauwe Middellandse zee je uit om te snorkelen of diepzeeduiken. Lig je liever aan een zwembad, dan kun je hiervoor natuurlijk ook terecht bij één van de vele hotels.
De Maltese bevolking viert ook graag een feestje en jij kunt hier tijdens de zomer volop van meegenieten. Woon een dorpsfeest bij, geniet ’s avonds van een barbecue en bezoek één van de gezellige festivals. Jazzfestivals, bierfestivals en dorpsfeesten: er is voor iedereen wat.