Waar wonen op Malta?

Waar wonen op Malta?

Hoe bepaal je nou waar je moet gaan wonen op Malta? Zoals gezegd lijkt Malta misschien klein, maar het drukke verkeer en de heuvels kunnen ervoor zorgen dat je toch lang onderweg bent. Het is daarom belangrijk om goed op te letten waar je een woonruimte huurt. Veel mensen kiezen ervoor dicht bij hun werk of stageplek te wonen, zodat je niet ver hoeft te reizen.

De meest populaire gebieden zijn St. Julians en Sliema, en de dorpen ernaast zoals Gzira, Msida of Swieqi. Vergeleken met andere plekken op het eiland zijn deze dorpen wel duurder om te wonen, maar zit je waarschijnlijk wel dichtbij andere stagiaires en dicht bij alle cafe’s, restaurants en andere leuke dingen. Hieronder een overzicht van de meest populaire plekken met hun voor- en nadelen en de kosten waar je ongeveer op moet rekenen als je hier iets huurt.

Valetta

Wonen in het bruisende St. Julians

St. Julians, of San Giljan zoals de Maltezers het noemen, is waarschijnlijk het meest bekende stadje op het eiland bij toeristen, jongeren en expats. Hier bevinden zich de meeste cafe’s en restaurants en hier ligt ook het meest bekende uitgaansgebied van het eiland; Paceville. Hier is het elke avond feest. De meeste talenscholen bevinden zich ook in St. Julians waardoor er veel te beleven valt voor jongeren. Van feestjes op het strand, tot salsa lessen in de kroeg of voetbal kijken, in St. Julians vindt je alles. Veel Nederlandse stagiaires lopen stage bij een van de vele grote hotels in St. Julians en wonen daardoor in dit dorp.

Wonen St. Julians

Wonen in het populaire Sliema

Sliema ligt naast St Julians en is populair door de vele winkels en de vele cafe’s. Net zoals St. Julians is dit stadje populair onder Nederlandse jongeren. Het is op loopafstand van St. Julians, of een kort busritje en ook in Sliema valt er veel te beleven zowel overdag als ‘s avonds. Mocht je wel van winkelen en barretjes houden, maar hoef je niet heel dicht bij het nachtleven te zitten dan is Sliema een goede optie voor je. Sliema heeft goede busverbindingenmet de rest van het eiland, en je bevindt je dicht bij de hoofdstad Valletta. De afgelopen jaren is Sliema steeds populairder geworden en daardoor zijn de kosten van woonruimtes ook hier sterk opgelopen.

Sliema

Wonen in Msida of Gzira

Msida en Gzira zijn twee plaatsen die dichtbij Sliema en St Julians liggen. Vanwege de populariteit van St Julians en Sliema en de hoge kosten die bij het huren van een woning komen kijken, kiezen steeds meer mensen ervoor om hier te wonen. De busverbinding met andere plekken is prima, en ook als je in St Julians werkt is dit een prima plek om te wonen. Veel bedrijven zitten ook in Valletta of Ta’ Xbiex en ook als je daar werkt of stage loopt zouden Msida of Gzira een goede plek voor je kunnen zijn.

Wonen Msida

Wonen in rustigere Swieqi

Swieqi grenst aan Paceville en St. Julians en is daardoor een populaire plek om te wonen. Swieqi is iets rustiger dan St Julians maar je hebt alles op loopafstand. In Swieqi zelf heb je verder alle voorzieningen gewoon in de buurt zitten. Supermarkten, avondwinkels, slagers. Alles wat je nodig hebt. Tevens is het slechts een kleine wandeling naar het zandstrand van St. George’s Bay, het Eden Cinema Complex, het winkelcentrum Bay Street en de bruisende uitgaanswijk Paceville.

Wonen Swieqi

Wonen in het landelijke Mosta

Veel stagiaires kiezen ervoor om in Mosta te wonen. Hier huur je eenvoudig een groter appartement dat je kan delen met andere stagiaires of huisgenoten. Als je stage loopt of werkt in Mosta, dan is het natuurlijk ideaal om dichtbij te wonen. De huurprijzen liggen hier ook aanzienlijk lager dan vergeleken met Sliema of St. Julians wat aantrekkelijk is. Mosta heeft veel winkeltjes en cafeetjes, maar voor het bruisende nachtleven zal je toch de bus of taxi moeten pakken..

Wonen Mosta

Wonen in het historische Valletta

Omdat Valletta de hoofdstad is van Malta, denk je misschien dat dit de beste plek is om te wonen. Helaas zijn er weinig woningen beschikbaar in de hoofdstad, en was Valletta tot voor kort vaak ‘s nachts uitgestorven. In Valletta zitten veel overheidsgebouwen en advocatenkantoren en valt er verder weinig te beleven. De laatste tijd zijn er steeds meer leuke cafe’s en restaurants en is Valletta populairder onder de iets oudere jongeren die Paceville aan de studenten overlaten. Valletta is heel leuk om te zien, maar om te wonen is het geen ideale bestemming. Er zijn simpelweg weinig woningen beschikbaar, en doordat deze prachtige stad op de UNESCO werelderfgoedlijst staat, zijn de huurprijzen erg hoog. Mocht je in Valletta stage lopen of werken, kan je wel meer geluk hebben in het nabijgelegen Pieta, of in Msida of Gzira.

Wonen Valletta

Contact

Heb je vragen over stage lopen op Malta? Wil je iets vertellen of een ervaring delen? Op zoek naar een fijne woonplek op Malta?

Blijf op de hoogte...

Stel hier je vraag of opmerking...

12 + 4 =