Woonruimte vinden op Malta

Woon ruimte vinden op Malta

Een makelaar op Malta

Op Malta huur je vaak je appartement of kamer via een makelaar. Meestal verhuren de verhuurders hun woonruimte via meerdere makelaars. De woningmarkt op Malta is echter niet gereguleerd waardoor iedereen zich zomaar makelaar kan noemen. Pas dus goed op met wie je in zee gaat!

De woningmarkt op Malta is zo snel dat eigenaren van woningen een woning vaak niet zelf aanbieden. Stagiaires vinden het erg fijn dat ik weet waar we in Nederland qua wonen aan gewend zijn. Hierdoor let ik op zaken waar de gemiddelde Maltese makelaar niet op zal letten.

St-Julians

Een goede makelaar kiezen

De woningmarkt op Malta is dus minder gereguleerd dan in Nederland, of eigenlijk helemaal niet gereguleerd. Iedereen kan zichzelf makelaar noemen en op pad gaan met klanten. Wees dus voorzichtig, want meerdere mensen zijn zo in de problemen gekomen. Ik heb al jaren ervaring als makelaar op Malta, en weet dus goed waar je op moet letten bij het huren van een woning. Ook kan ik je wijzen op veel voorkomende problemen zoals schimmel door het vochtige klimaat of de voorwaarden in het huurcontract. Lees daarover hieronder meer.

Veel makelaars hebben er baat bij zoveel mogelijk woningen te verhuren, en begeleiden daarom hun huurders niet goed. Niks is vervelender dan er na je aankomst achter te komen dat er naast je appartement een heel nieuw gebouw wordt neergezet. Dan zit je maandenlang met geluidsoverlast! Ik heb al jarenlang ervaring in het verhuren en begeleiden van stagiaires op Malta. Ik werk met verschillende scholen en verenigingen samen, en het is dus erg belangerijk voor mij dat mijn huurders tevreden zijn over hun woonplek en mijn service. Ik zal je daarom altijd goed begeleiden bij alles waarmee ik je van dienst kan zijn, ook na je aankomst op Malta. Lees daarover hieronder meer.

Waar wonen op Malta?

SliemaMalta lijkt misschien klein, maar het drukke verkeer kan ervoor zorgen dat je reistijd toch nog aanzienlijk is als je niet dichtbij je stageplek woont. De meeste stagiaires kiezen er daarom voor om dichtbij hun stage te gaan wonen. De meest populaire gebieden voor stagiaires zijn St. Julians, Sliema, en de nabijgelegen plaatsen Gzira en Msida. Aangezien deze plekken zeer populair zijn bij expats en stagiaires, en ook bij toeristen, liggen de huurprijzen wel hoger dan in andere gebieden.

Bedenk daarom goed van te voren wat je belangrijk vindt; locatie en reistijd, of heb je liever een riantere woning of kamer en wat extra reistijd? Ik kan je ook altijd van advies voorzien qua buurten en dorpen, stuur gerust een berichtje!

Bekijk hier alle gebieden en een indicatie van de huurprijzen.

Als je een woonruimte hebt gevonden

Als je een woonruimte hebt gezien die je fijn lijkt, is het belangrijk om meteen actie te ondernemen. Kamers en appartementen worden ontzettend snel verhuurd, en staan bij meerdere makelaren aangeboden, dus het kan best zijn dat iemand anders diezelfde dag nog actie onderneemt. Maak dus meteen duidelijk dat je de kamer of het appartement wilt huren. Om een kamer of appartement te reserveren moet er meestal een borg betaald worden. Je krijgt tevens een contract die je dient te ondertekenen. Bij aankomst op Malta dien je dan het volgende te betalen;

  • makelaarskosten (de hoogte is afhankelijk van de looptijd)
  • de 1e maand huur
  • een eventuele borg voor de voorzieningen zoals electra en water

Woonruimte

Yvo

Waar ik op let als ik een woonruimte voor je zoek op Malta?

Zoals al gezegd is de woningmarkt niet gereguleerd op Malta, en moet je dus ontzettend oppassen met wie je zaken doet, zowel de makelaar als de verhuurder van de woning. Mijn klanten vinden het daarom fijn dat ze mij als Nederlands aanspreekpunt hebben, mocht er zich een probleem voordoen met de eigenaar. Tevens zorg ik er voor dat alle voorwaarden in orde zijn, zorg ik voor een goed contract, en zal ik je altijd bijstaan wanneer je vragen hebt.

Hier een aantal voorbeelden van waar ik op let:

 

Electriciteitsrekeningen

Betaal je een vast bedrag voor je water en electriciteit of betaal je alleen voor wat je verbruikt? Ik overleg dit uiteraard allemaal voor je, en breng je hiervan op de hoogte zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Huurtermijn

Vaak worden appartementen voor een jaar of voor 6 maanden verhuurd. Ik zorg ervoor dat jij je appartement alleen huurt voor de periode dat je er daadwerkelijk in gaat wonen.

Reparaties

Het is gebruikelijk in Malta dat je voor kleine reparaties zelf betaald, en de eigenaar voor de grotere dingen zorgt. Maar soms probeert een eigenaar op een slimme manier onder alle kosten uit te komen. Ik zal altijd alle kleine lettertjes met je doornemen, om te zorgen dat alles eerlijk en duidelijk is.

Kortom, je kan altijd bij me aankloppen mocht je een vraag hebben, en ik zal je goed begeleiden!

Contact

Heb je vragen over stage lopen op Malta? Wil je iets vertellen of een ervaring delen? Op zoek naar een fijne woonplek op Malta?

Blijf op de hoogte...

Stel hier je vraag of opmerking...

12 + 7 =